Google video-advertenties

Google video-advertenties

Google video-advertenties

Google Videoadvertenties zijn een vorm van digitale advertenties die worden aangeboden via het advertentieplatform van Google, genaamd Google Ads. Met deze advertenties kunnen adverteerders hun boodschap tonen aan gebruikers die video’s bekijken op platforms zoals YouTube en websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk.

Er zijn verschillende soorten videoadvertenties beschikbaar, waaronder:

  1. In-stream videoadvertenties: Deze advertenties worden vóór, tijdens of na een video op YouTube afgespeeld. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de advertentie over te slaan na een paar seconden.
  2. Video discovery-advertenties: Deze advertenties worden weergegeven naast gerelateerde video’s op YouTube en in YouTube-zoekresultaten.
  3. Outstream videoadvertenties: Deze advertenties worden afgespeeld op mobiele apparaten en op websites van het Google Display Netwerk buiten YouTube. Ze worden automatisch afgespeeld zonder geluid en worden alleen weergegeven wanneer minstens 50% van de advertentie in beeld is.

Met Google Videoadvertenties kunnen adverteerders gerichte doelgroepen bereiken op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en meer. Adverteerders kunnen ook de prestaties van hun videoadvertenties meten en optimaliseren om hun ROI te maximaliseren.